Kāpēc ātrajiem kredītiem jānomirst dabīgā nāvē?

Vai jums ir radies jautājums - kad no zemes virsmas pazudīs tautā iecienītie mikroaizdevumi un kāpēc mazajiem kredītiem ir jānomirst ja ne dabīgā, tad ar valdības rīcību panāktā nāvē? Kāpēc nekas nemainās un kāpēc ir tik daudz ātro kredītu zombiju? Mēs pastāstīsim.

Domājam, ka ir pietiekami daudz cilvēku, kuri mazajos kredītos saskata vien elles liesmas, un šo cilvēku vēlme sagaidīt to dienu, kad ātrie kredīti nomirs dabīgā nāvē, ir visai pamatota. Kas tad ir šie ellīgi pievilcīgie pakalpojumi – augļošana, godīgs bizness vai ekonomiska nepieciešamība? No vienas puses šie nelielie naudas aizdevumi izskatās nevainīgi, jo summas nav lielas, un arī termiņš, uz kuru tie tiek doti, arī nav liels. Šeit gribas noticēt, ka šādi pamatnoteikumi nekādas lielās problēmas radīt nespēj, tomēr gadās arī citādi. Noteikti esat dzirdējuši šausmīgos stāstus par to, kā sētnieks paņēma 50 euro, bet beigās bija jāatdod 5000 euro? Tādu un līdzīgu stāstu ir ļoti daudz, un daudzi no tiem ir vienkārši izdomāti vai stipri izpušķoti, lai celtu neslavu šai jomai. Bez šaubām, ir arī gadījumi, kuros tā bēda ir īsta, un joki tur ir nevietā. Tā lielākā problēma ir tiem, kuri neplāno savas finanses un nenopelna pietiekami daudz, lai segtu visus izdevumus bez aizņemšanās. Te parādās tāda kā dzīvošana pāri saviem līdzekļiem, kas ir viens no taisnākajiem ceļiem pie kreditoriem, kuri to vien gaida, lai kādam pietrūkst nauda, ko šie varēs aizdot par atlīdzību.

Atlīdzība par aizdevumu nav liela, taču daudzi arī ar to netiek galā līdz sakrāj parādus un nonāk kredītu apburtajā lokā - veicot neizdevīgu kredīta pagarināšanu, tajā pašā laikā nedzēšot savu pamatparādu. Protams, tādi cilvēki nespēj būt pozitīvi noskaņoti pret šiem pakalpojumiem un to sniedzējiem, tāpēc nereti tie sāk nodarboties ar ķengāšanu. Neslavas celšana, protams, nes savus augļus, un daudziem cilvēkiem mainās viedoklis par online kredītiem. Tomēr vairumam tas neko nemaina, un vēlme jeb nepieciešamība pēc papildus līdzekļiem paliek nemainīga. Un pie vainas šeit nav tikai cilvēku nespēja plānot savu ģimenes budžetu vai kredītu zombiji, pie vainas ir arī kopējā ekonomiskā situācija mūsu valstī. Ja cilvēki spētu pietiekami nopelnīt, ja cenas komunālajiem maksājumiem, pārtikai un ikdienišķām lietām būtu zemākas, cilvēki noteikti spētu veidot uzkrājumus un nenonākt izvēles priekšā par labu kredīta ņemšanai. Šobrīd diemžēl tā nav, un viss paliek pa vecam, liekot cilvēkiem uzķerties uz aizdevumu zombijiem un to saimniekiem, kuri dāsni izsniedz kredītus arī tiem, kuri nevar garantēt šo kredītu atgriešanu.

Vai augstākā mēra sods ir pamatots?

Turpinot par to, kāpēc šādiem aizdevumiem būtu jānomirst dabīgi, vēlamies pievērst uzmanību tam, cik šie aizdevumi ir neizdevīgi. Lai arī ir kompānijas, kuras piedāvā zemas procentu likmes, vairumam tās sniedzas līdz pat 30%, kas nav maz, ja ņem vērā termiņus un summas, kuras ir iespējams izdevīgi aizņemties kaut vai savā bankā. Ja vēlaties aizņemties 100 euro, tad padomājiet, vai ir vērts par to piemaksāt 30 euro jeb trešo daļu? Vai 30 euro nav vērtības? Un tas jau nav viss, jo ir gadījumi, ka tiek atdota nevis trešā daļa, bet visi 100% no aizdevuma. Tas ierasti veidojas situācijās, kad cilvēks nespēj atdot parādu laicīgi un sāk veikt sistemātiskas pagarināšanas. Šāds modelis dod iespēju kreditoram nopelnīt, bet cilvēks, kurš aizņemas, sāk stigt purvā, nespējot vairs tik viegli tikt laukā no šī mošķu purva. Tomēr izeja jeb glābiņš ir. Pamēģiniet paplānot savu ģimenes budžetu, atrodiet iespējas, kur ietaupīt un papildus nopelnīt. Un tad padomājiet, kas ir labāk - iegūt lieku naudu, kura nav jāatdod, vai iegūt parādu, kurš vēl jāatdod? Domājiet uz priekšdienām un nekraujiet vezumu, kuru paši nespēsiet pavilkt.

Kāpēc jāpazūd arī kredītu zombijiem?

Kas ir kredītu zombiji?Nebūsim jau pirmie, kas skars šo tēmu, tomēr gribam dot arī savu pienesumu šim visam. Tātad kas ir kredītu zombiji? Tie ir puscilvēki, kuri ierasti nāk no dziļākajiem alkatības purviem un to galvenā nodarbe ir kredītu reklamēšana caur simtiem uz ātru roku saģenerētiem blogiem. Šie blogi parasti tiek veidoti ar viltu, nopērkot kādu vecu domēnu un uzliekot uz tā dažus rakstus ar saiti uz savu galveno zombija naudas lapu. Raksturīgi ir tas, ka visi šie blogi un naudas lapas ir bez jebkādas piederības kādai kompānijai vai cilvēkam - tur nav arī nekādas atbildības par sniegto informāciju. Šāda anonimitāte ir tāpēc, lai šos zombijus nespētu identificēt, kā arī tāpēc, lai ātri noslēptu galus ūdenī, ja nu pie lietas ķeras varas iestādes vai māte Google. Interesanti, ka bieži tiek veidoti arī viltus profili, piemēram, tādi kā "Maruts Lapsiņš" un "Sauris Nipēns", kur ir paņemta kāda internetā atrasta nabaga bilde un pielīmēta tam bārda, tiražējot viņu dažādos viltus sociālajos kontos. Un jāpazūd kredītu zombijiem ir tikai tāpēc, ka šādi interneta darboņi un pseido uzņēmēji veic negodīgu un bezatbildīgu uzņēmējdarbību, piedrazojot internetu ar nekvalitatīvu un bīstamu informāciju, kā arī mudinot cilvēkus aizņemties naudu nevis mudinot tos uz pretējo.


Vērtējums: 5,00 no 5
Balsis: 2

2 komentāri | Komentēt

  1. Antikreditors

    Es jau domāju, ka šie sen ir prom, bet nē, pilna Google un Facebook ar šo paraītu reklāmām. Tas laikam nekad nebeigsies.

  2. Kasis

    Tagad, kad vairums ir iebraukuši auzās un aizbraukuši prom no valsts, ir par vēlu runāt par kredītu nāvi. Trakāk jau cieta tādi kā es, kas paņēma kredītus treknajos gados - jaunie ir gudrāki un arī laiki ir mazliet citi. Bet par tiem zombijiem es nesapratu, ir kāds konkrēts piemērs?

Kā saņemt kredītu?

Sākumā izvēlieties aizdevēju un dodieties uz tā mājas lapu, lai aizpildītu pieteikumu. Izvēlieties tik lielu ikmēneša maksājumu, lai pēc ikmēneša maksājuma veikšanas jums būtu 3/4 no jūsu ienākumiem. Izvēlieties mazāku kredīta summu - lielāka iespēja saņemt aizdevumu un mazāk jāatdod. Izpildiet aizdevuma pieteikumus no vairākiem dažādiem aizdevējiem. Pēc tam Jūs uzzināsiet, kas Jums piedāvā aizdevumu un cik tas ir izdevīgs. Aizdevuma pieteikumu aizpildīšana ir bez maksas, ja vien nav noteikta 0.01 centa maksa. Reģistrējoties tiks iegūta jūsu e-pasta adrese un vēlāk jūs varēsiet saņemt jaunāko informāciju par aizdevuma piedāvājumiem no konkrētā aizdevēja. Ja viens aizdevējs jums neaizdod, izmēģiniet citu. Parasti ir tā ka, jo augstāka ir kreīta procentu likme, jo vieglāk ir saņemt aizdevumu.

Kāpēc STARCRED aizdevumu salīdzinājums?

Ietaupi naudu uz komisijām

Jūtami ietaupās nauda

Pilnīgi bez komisijas maksas

Pilnīgi bez maksas

Izdevīgākie aizdevumu veidi

Visi aizdevumu veidi

Iepazīsties ar atsauksmēm par kredītiem

Patiesas kredītņēmēju atsauksmes