Kāpēc izvēlēties kredītu apvienošanu?

Grūti iedomāties cilvēku, kurš kaut reizi dzīvē nebūtu saskāries ar kādiem kreditēšanas pakalpojumiem. Vienam tas varētu būt mobilais tālrunis uz nomaksu, citam auto līzings, bet vēl kādam ātrais vai patēriņa kredīts. Gadās arī situācijas, kad cilvēki aizņemas vairākus aizdevumus vai arī, nespējot laicīgi norēķināties, iekuļas neizdevīgās parādsaistībās, maksājot papildus soda naudas. Izkļūt no šādas situācijas nav nemaz tik vienkārši, tāpēc šeit lieti noder palīdzība no malas. Kā viens no risinājumiem ir vērsties pie kompānijām, kuras apvieno kredītus vienā, dodot iespēju norēķināties tikai ar vienu kreditoru. Kredītu apvienošana noder arī situācijās, kad cilvēkam nav nekādu problēmu norēķināties ar kreditoru, jo tā dod iespēju pamainīt maksājumu grafiku un pat procentu likmes. Pārkreditējot savus aizdevumus, cilvēks iegūst iespēju norēķināties tikai ar vienu aizdevēju, atmetot liekās darbības un iespēju aizmirst noteiktā termiņā veikt kādu no daudzajiem maksājumiem. Vēl viens būtisks ieguvums no apvienošanas ir tas, ka praktiski vienmēr šis kreditēšanas modelis būs ar zemākām komisijas maksām jeb procentiem. Tā pamata doma ir tāda, lai jaunais kredīts būtu izdevīgāks kā visi iepriekšējie. Ja salīdzina komisijas maksu apvienošanai un pagarināšanai, tad tur ir būtiska atšķirība, kuru nevar nesajust.

Vai iespējams apvienot kredītus, ja slikta kredītvēsture?

Jā, tāda iespēja pastāv un patiesībā šāds modelis ir diezgan pieprasīts. Cilvēku, kuri kādreiz nav spējuši pildīt savas saistības, ir ļoti daudz. Par daudziem no viņiem glabājas ieraksti dažādos kredītu reģistros. Bieži vien šis ir viens no iemesliem kredītu atteikšanā. Un labi vien ir, ja cilvēks, kuram ir citas parādsaistības, slikta maksājumu disciplīna vai nepietiekami ienākumi, netiek pie jauna aizdevuma. Ar kredītu apvienošanu jeb pārkreditāciju viss ir citādāk, jo tā ir domāta, lai palīdzētu izkļūt no sarežģītās situācijas vai iegūtu labākus kredīta nosacījumus. Mūsdienās sliktā kredītvēsture spēlē lomu tikai jaunu aizdevumu piešķiršanā, bet, apvienojot savas parādsaistības vienā, negatīvie ieraksti lielu lomu nespēlē. Protams, katrs gadījums tiek izskatīts individuāli, un cilvēkam ir jābūt stabiliem un paredzamiem ienākumiem, kuri ļaus laicīgi un pilnā apmērā norēķināties ar aizdevēju.

Vai bezdarbnieks arī var apvienot?

Nē, diemžēl šāda opcija ir praktiski neiespējama, jo tikai loģiski, ka aizdevējs pretī vēlas redzēt maksātspējīgu personu, kurai ir stabili un regulāri ienākumi. Bez šaubām, kā galvenais ienākumu avots ir un paliek alga. Lai arī ir atsvišķi gadījumi, kad cilvēks saņem cita veida ienākumus, galvenais ir, lai šie ienākumi būtu oficiāli un viegli identificējami. Jebkuriem ienākumiem, kuri varētu kalpot kā apliecinājums labai maksātspējai, ir jāparādās cilvēka banku kontu pārskatos. To arī prasa pirms izvērtē kredīta piešķiršanu. Apiet šo ir praktiski neiespējami. Lai arī ir atrodami dažādi apšaubāmas izcelmes aizdevēji, kuri ir ar mieru aizdot pret īpašuma ķīlu, neprasot pretī informāciju par ienākumiem, mēs tomēr ieteiktu neizmantot šādu iespēju. Ja cilvēkam ir nopietnas problēmas ar ienākumiem, tad nekāda pārkreditācija vairs nepalīdzēs, jo cilvēkam vienkārši nebūs iespējas pildīt savas saistības. Kā redzam, apvienojot kredītus, var tikt pie izdevīgākiem kredīta nosacījumiem un samazināt maksājumu skaitu līdz vienam. Uz doto brīdi šo pakalpojumu piedāvā praktiski visas kredītu kompānijas, izņemot ātro kredītu segmentu, kurš patiesībā ir lielākā problēma, kas cilvēkus ir novedusi pie nespējas norēķināties. Bieži gadās, ka paņemto kredītu skaits ir no 5 līdz 10. Lai arī nav saprotams, kā cilvēki ir spējuši tik tālu nodzīvoties, no šīs situācijas ir jāmāk iziet. Katrs gadījums ir stipri individuāls, un arī tad, ja cilvēkam tiek atteikta apvienošana vienā kompānijā, ir vērts vērsties pie citas. Vienmēr jāmeklē izeja un noteikti nav jāmūk no problēmas, slēpjoties un apaudzējot sevi ar vēl lielākiem parādiem vai piedziņas procesiem.

Vērtējums: 5,00 no 5
Balsis: 1

1 komentārs | Komentēt

  1. Zelma

    Es izvēlos šo apvienošanu, jo netieku vairs cauri ar savu aldziņu. Katrs liekais euro ir no svara, tāpēc pārformēju kredītu uz izdevīgākiem noteikumiem un maksāju mazāk.

Atstāt komentāru




Kā saņemt kredītu?

Sākumā izvēlieties aizdevēju un dodieties uz tā mājas lapu, lai aizpildītu pieteikumu. Izvēlieties tik lielu ikmēneša maksājumu, lai pēc ikmēneša maksājuma veikšanas jums būtu 3/4 no jūsu ienākumiem. Izvēlieties mazāku kredīta summu - lielāka iespēja saņemt aizdevumu un mazāk jāatdod. Izpildiet aizdevuma pieteikumus no vairākiem dažādiem aizdevējiem. Pēc tam Jūs uzzināsiet, kas Jums piedāvā aizdevumu un cik tas ir izdevīgs. Aizdevuma pieteikumu aizpildīšana ir bez maksas, ja vien nav noteikta 0.01 centa maksa. Reģistrējoties tiks iegūta jūsu e-pasta adrese un vēlāk jūs varēsiet saņemt jaunāko informāciju par aizdevuma piedāvājumiem no konkrētā aizdevēja. Ja viens aizdevējs jums neaizdod, izmēģiniet citu. Parasti ir tā ka, jo augstāka ir kreīta procentu likme, jo vieglāk ir saņemt aizdevumu.

Kāpēc STARCRED aizdevumu salīdzinājums?

Ietaupi naudu uz komisijām

Jūtami ietaupās nauda

Pilnīgi bez komisijas maksas

Pilnīgi bez maksas

Izdevīgākie aizdevumu veidi

Visi aizdevumu veidi

Iepazīsties ar atsauksmēm par kredītiem

Patiesas kredītņēmēju atsauksmes