Tīrs un sakopts auto - augstāka vērtība tirgū

Nav noslēpums, ka tīrs un sakopts auto piesaista uzmanību un liecina par rūpīgu saimnieku. Pie tam, tādam auto ir arī lielāka tirgus vērtība. Lai uzlabotu Jūsu automašīnas eksterjeru un interjeru, tostarp virsbūves krāsojumu un diskus ir nepieciešams veikt profesionālu apkopi.

Saules ultravioletais starojums un vides ārējo faktoru iedarbība ir viens no iemesliem, kas bojā transportlīdzekļa izskatu. Auto virsbūves krāsa izbalē, rodas skrāpējumi un rūsa, citi transporta līdzekļi saskrāpē Jūsu automašīnu autostāvvietās, utt. Virsbūves krāsa un lukturi paliek miglaini, virsmas oksidējās un paliek duļķainas un dzeltenas. Visus augstāk minētos defektus ir iespējams novērst, veicot profesionālu un detalizētu apkopi. Auto interjers parasti cieši no dažādiem traipiem, kas radušies no izlietiem dzērieniem un ēdienu paliekām, kā arī dubļainiem apaviem, mājdzīvnieku spalvām, eļļām un cigaretēm. Veicot profesionālu salona ķīmisko tīrīšanu un dezinfekciju ir iespēja atgriezt auto salona stāvokli, būtiski uzlabojot ādas, audumu un paklāju izskatu. Ārējos krāsojuma defektus var novērst regulāri kopjot virsbūvi un veicot kvalitatīvu pulēšanu. Kad auto ir nopulēts, tas ir jāapstrādā ar vasku, vai keramisko pārklājumu, kas dos papildus aizsardzību un spīdumu.

Kas tieši ir jādara, lai palielinātu auto tirgus vērtību?

Ja automašīnas virsbūves krāsa ir izbalējusi, auto vairs nespīd, virsbūve ir saskrāpēta, tad ir jāveic virsbūves auto pulēšana. Pulēšanas laikā tiek likvidēti lielākie skrāpējumi, virsma paliek gluda un spīdīga. Ja Jūsu auto virsbūve būs apstrādāta pēc pulēšanas ar profesionālu auto vasku vai keramisko pārklājumu, tad tas izskatīsies vēl labāk un skaistāk un salīdzinot ar citiem analoģiskiem modeļiem Jūsu auto vērtība būs lielāka.

Tīri un spoži automašīnas lukturi

Ja auto lukturi būs duļķaini, tie nespīdēs spoži, tas var atbaidīt potenciālos auto pircējus, kā arī apdraudēt ceļu satiksmes drošību. Auto lukturus ieteicams pulēt, lai tie atkal atgūtu dzidrumu un vizuālo izskatu. Kad lukturi ir nopulēti, tie ir jāpārklāj ar keramisko pārklājumu, kas pasargās lukturus no UV stariem, netīrumiem, ūdens un smiltīm.

Attīrīti riteņu diski un spīdīgas riepas

Riteņus ir jāattīra no bituma daļiņām un rūsas putekļiem, kas rodas no bremžu klučiem. Rūsas putekļi ir dzelteni brūnā krāsā un parasti tie ieēdas disku krāsojumā un lakas slānī. Kad diski ir nomazgāti un attīrīti, tie iegūst jaunu disku izskatu. Riepas ir jānomazgā un jāapstrādā ar profesionālu gumijas kopšanas līdzekli, kas dod spīdumu un paspilgtina riepu krāsu. Riepas izskatīsies, kā jaunas, tomēr protektoram arī ir jābūt pietiekamam.

Salona ķīmiskā tīrīšana

Iztīrīts auto salons, kas labi smaržo ir svarīgs priekšnoteikums jaunā auto īpašniekam. Profesionāla veikta salona ķīmiskā tīrīšana padarīs Jūsu auto kā jaunu. Ir svarīgi pārliecināties, ka ir iztīrīts viss salons un katra detaļa tajā. Bagāžas nodalījumam jābūt tīram. Katrs eļļas pleķis vai izlieta šķidruma pleķis būs nepatīkams pārsteigums un liels mīnuss auto vērtībai. Ja bagāžas nodalījumā ir spalvas no dzīvniekiem, tās var radīt nepatīkamu smaržu un alerģisku reakciju pasažieriem un jaunajam auto īpašniekam. Ir jābūt tīrām arī visām kabatiņām, nodalījumiem, kas atrodas bagāžniekā, kā arī vietai ap rezerves riteni, bieži vien tur sakrājas smiltis un netīrumu. Ja arī visi plastmasas paneļi un apšuvumi būs tīri, tas radīs ļoti pozitīvu pirmo iespaidu par automašīnas stāvokli. Galvenais pārmērīgi neliteot pārāk spīdīgus tīrīšanas līdzekļus - tas daudziem nepatīk.

Ļoti nozīmīgs auto tīrības rādītājs ir sēdekļi. Ja automašīna ir aprīkota ar auduma sēdekļiem – tiem ir jābūt tīriem, bez pleķiem un ar skaidri izteiktu reljefu un krāsu. Ja auto ir ar ādas krēsliem, tad ādai jābūt tīrai un matētai, ja āda ir spīdīga un netīra, tas nozīmē, ka ir jāveic auto salona ķīmiskā tīrīšana. Ir jāpārliecinās arī par visu durvju apšuvumu, plastmasas paneļu, rokturu tīrību. Kā nākamais nozīmīgais aspekts ir grīdas un paklājiņu tīrība. Parasti visnetīrākā grīda ir ap vadītāja vietu. Grīdai jābūt pilnībā iztīrītai no smiltīm, kas var nogulsnēties ļoti dziļi grīdas seguma slāņos, kā arī grīda jāattīra no dažādu šķidrumu pleķiem. Pedāļiem jābūt tīriem, bet tos nedrīkst apstrādāt ar sastāviem, kas gumiju padara slīdīgu.

Ir jābūt tīrai arī stūrei, vidus konsolei un instrumentu panelim. Nav ieteicams lietot lielveikalos nopērkamos paneļa tīrītājus, kas vinila un plastmasas virsmas padara slidenas, spīdīgas un taukainas. Ja Jūsu instrumentu panelis būs spīdīgs, tas var apdraudēt satiksmes drošību, jo Jūs nespēsiet korekti nolasīt rādījumus, bet ja būs spīdīgs arī panelis pie priekšējā loga, Jūs variet tikt apžilbināts no saules spēcīgās gaismas. Vēl viens svarīgs aspekts ir drošības jostu, saulessargu un griestu tīrība. Ja Jūsu automašīnas jostas ir sākušas slikti darboties un ievilkties atpakaļ, pastāv varbūtība, ka vienkārši tās ir jāiztīra. Ar griestu tīrīšanu ir jābūt ļoti uzmanīgiem, un jālieto pēc iespējas mazāk šķidruma. Ieteicams izmantot sausus un tīrus mikro šķiedras dvieļus un tīrīšanas putas. Griesti ir jātīra bez spiediena un ļoti saudzīgi. Griestus var tīrīt arī ar profesionāli tam paredzētu instrumentu Tornador, kas iztīra griestus no putekļiem ar gaisa un ķīmijas palīdzību.

Iztīrītas durvju un bagāžnieka ailes

Ir ļoti patīkami iesēsties nopulētā automašīnā ar tīru salonu un redzēs, ka arī duvju ailes ir spoži tīras. Ir jāiztīra viss iespējamais laukumus ap durvju enģēm, durvju iekšmalas un apkārt pa perimetru. Kad ir veikta tīrīšana, jāpārliecinās, vai durvju enģes ir pietiekoši saeļļotas. Kā papildus svarīga lieta auto durvju blīvgumiju attīrīšana no smiltīm un putekļiem un to apstrāde ar aizsargājošu sastāvu, kas neļaus gumijām plaisāt un izžūt.

Stiklojuma tīrība

Stikliem ir jābūt tīriem, kā no iekšpuses, tā no ārpuses. Stiklus tīra ar speciālu tam paredzētu mikro šķiedras dvieli un speciālu stiklu tīrīšanas līdzeklim, kas neatstāj nosēdumus. Ja stikli ir saskrāpēti, tos var pulēt ar speciāli tam paredzētu pastu un pulēšanas ripu.

Tagad, kad ir izdarīts pilns auto apkopes komplekts, Jūsu automašīna ir ideālā vizuālā stāvoklī, tā ir kopta, skaista un aizsargāta pret UV staru, ūdens un sāls iedarbību, Jūs variet droši braukt un saņemt emocionālu baudījumu. Jūsu auto vērtība ir daudz augstāka nekā analoģisku modeļu cenas, kas ir izvietotas sludinājumos. Safotografējiet Jūsu auto, uzrakstīt par Jūsu automašīnu sludinājumu un izvietojiet savu automašīnu sludinājumu portālos un gaidiet potenciālo pircēju interesi. Labi sakopts auto noteikti pievērsīs cilvēku uzmanību un tie būs gatavi nopirkt auto pat par dārgāku cenu. Un, ja pircējam ar savu naudu nepietiks, palīgā nāks auto līzings, kas ļaus aizņemties priekš Jūsu pārdotā auto un atmaksāt kredītu pa daļām. Raksts tapis sadarbībā ar auto uzkopšanas profesionāļiem no https://caroscar.lv/


Vērtējums: 5,00 no 5
Balsis: 3

3 komentāri | Komentēt

  1. Lelde

    Oskars ir lielisks cilvēks un labs meistars it visā. Iztīrīja un sapucēja manu auto tā, ka es vēl ilgi priecājos un baidījos kaut ko sašmucēt. Iesaku Oskaru it visā!

  2. Liene

    Biju izmantojis Oskara pakalpojumus, baigais malacis. Tiešām, pirmo reizi redzēju tik rūpīgi padarītu darbu. Viss spīdēja un laistījās - kā no salona. Starp citu, čalis arī konsultē pašdarbniekus, lai tie neskādē savus auto smilšainiem ūdeņiem, švammēm u.tml.

  3. Konkurents

    Viss pareizi, ir jākopj savi autiņi un regulāri jāpulē, līdz aizpulē līdz pigmentam un dabū visu pārkrāsot.

Atstāt komentāru




Kā saņemt kredītu?

Sākumā izvēlieties aizdevēju un dodieties uz tā mājas lapu, lai aizpildītu pieteikumu. Izvēlieties tik lielu ikmēneša maksājumu, lai pēc ikmēneša maksājuma veikšanas jums būtu 3/4 no jūsu ienākumiem. Izvēlieties mazāku kredīta summu - lielāka iespēja saņemt aizdevumu un mazāk jāatdod. Izpildiet aizdevuma pieteikumus no vairākiem dažādiem aizdevējiem. Pēc tam Jūs uzzināsiet, kas Jums piedāvā aizdevumu un cik tas ir izdevīgs. Aizdevuma pieteikumu aizpildīšana ir bez maksas, ja vien nav noteikta 0.01 centa maksa. Reģistrējoties tiks iegūta jūsu e-pasta adrese un vēlāk jūs varēsiet saņemt jaunāko informāciju par aizdevuma piedāvājumiem no konkrētā aizdevēja. Ja viens aizdevējs jums neaizdod, izmēģiniet citu. Parasti ir tā ka, jo augstāka ir kreīta procentu likme, jo vieglāk ir saņemt aizdevumu.

Kāpēc STARCRED aizdevumu salīdzinājums?

Ietaupi naudu uz komisijām

Jūtami ietaupās nauda

Pilnīgi bez komisijas maksas

Pilnīgi bez maksas

Izdevīgākie aizdevumu veidi

Visi aizdevumu veidi

Iepazīsties ar atsauksmēm par kredītiem

Patiesas kredītņēmēju atsauksmes