Ko darīt, ja nevar atmaksāt paņemto ātro kredītu?

Lai arī viss liekas šķietami paredzams, ne vienmēr viss notiek, kā plānots. Situācijā, kad nevar atmaksāt paņemto kredītu, cilvēki bieži vien apjūk un rīkojas nepareizi. Mēs pastāstīsim, kā rīkoties, ja nespējat laicīgi norēķināties ar kreditoru - pasargājot jūs no nepatikšanām.

Kas jāzina, ja nonācāt grūtībās ar ātrā kredīta atmaksu?

  • Ja nevar atmaksāt ātro kredītu - neslēpieties un nemūciet;
  • Esiet aktīvi komunikācijā ar kreditoru;
  • Izmantojiet atmaksas termiņa pagarināšanu;
  • Izmantojiet kredītu apvienošanas iespējas;
  • Izmantojiet kredīta restrukturizācijas iespējas;
  • Sāciet plānot savu ģimenes budžetu.

Ja nevar atmaksāt vienu ātro kredītu, neņemiet citu!

Ja jūtat, ka noteiktajā termiņā naudas grūtības nebūs atkāpušās, noteikti nevajadzētu iekrist kredītu vāveres ritenī, ņemot vēl aizņēmumus, lai atmaksātu iepriekšējam kredītdevējam naudu. Protams, reizēm šāda shēma nostrādā, un gala rezultātā cilvēkam beidzot ir līdzekļi, no kā atmaksāt pēdējam aizdevējam ātro kredītu. Tomēr lielākoties šādā gadījumā cilvēks paliek parādā vairākiem aizdevējiem, jo pa vidu nav tikai jāatdod nauda pirmajam kredītdevējam, bet arī jāveic citi maksājumi. Šeit ir jāmeklē jau nopietnāks risinājums. Viens variants ir sazināties ar katru kredītdevēju atsevišķi, cenšoties vienoties par maksājumu grafiku, kas būs reāli izpildāms. Tomēr, ja ir vairāki šādi neatmaksāti aizdevumi, kopējā ikmēneša atmaksas summa var būt pārāk liela. Šādā gadījumā var meklēt risinājumu pie specializētā aizdevēja, kurš piedāvā kredītu apvienošanu – vairāku aizdevumu vietā būs tikai viens online kredīts, kurš konkrētu laika posmu katru mēnesi būs pakāpeniski jāatmaksā. Protams, šajā gadījumā ieguvums būs reāla iespēja kredītu atmaksāt, tomēr zaudējums būs tāds, ka konsolidētā kredīta pamatsumma sastāvēs no ātro kredītu pamatsummas un procentiem, kam vēl papildus tiks aprēķināti apvienotā kredīta procenti.

Nemūciet no saistību izpildes, tas visu sarežģīs!

Problēmas ar kredītiemJa esat nonācis līdz situācijai, kad par ātrā kredīta atgūšanu sāk cīnīties parādu piedzinējs, noteikti neignorējiet šo gadījumu, bet kontaktējieties ar piedzinēju, lai vienotos par kreditoram un parādniekam pieņemamiem atmaksas noteikumiem. Visbiežāk tā ir atmaksas grafika sastādīšana, kas būs reāla parādniekam, jo parādu piedziņas ignorēšana nekādu atrisinājumu nesniegs. Lai gan parādu piedzinējam nav tiesību draudēt ar īpašuma atņemšanu vai izlikšanu no dzīvesvietas, tomēr brīdī, kad tiek pieaicināts parādu atgūšanas uzņēmums, tiek veiks negatīvs ieraksts parādnieka kredītvēsturē. Tas nākotnē var sagādāt problēmas ar aizdevuma saņemšanu, jo potenciālais kredītdevējs redzēs negatīvo ierakstu. Un par spīti esošajai spīdošajai finansiālajai situācijai, kredīta izsniegšana, piemēram, pie Crediton var tikt atteikta vai piedāvāta ar neizdevīgākiem nosacījumiem.

Kādas var būt kredītsaistību nepildīšanas sekas?

Kredītu nemaksāšanas sekas ir diezgan nopietnas, jo jebkurš no aizdevējiem ir uzņēmējs, kurš naudu aizdod, lai uz tā nopelnītu nevis par velti kādam palīdzētu. Tāpēc aizdevējs darīs visu, lai savu aizdoto naudu atgūtu – sākotnēji tie būs aprēķinātie procenti par aizdevuma izsniegšanu, kas nereti pirmajās aizņemšanās reizēs netiek aprēķināti, jo aizdevējs, lai pievilinātu kredītņēmēju pie sevis, piedāvā saņemt bezprocentu kredītu, kad jāatdod būs tikai aizņemtā pamatsumma. Ja tomēr aizdevums netiks laicīgi atmaksāts – aizdevējs piedāvās par noteiktu maksu veikt termiņa pagarināšanu. Bet, ja arī pēc termiņa atlikšanas aizdotā naudas summa netiks laicīgi atdota, sāksies soda procentu aprēķināšana par katru kavēto dienu, kā rezultātā summa, ko būsiet parādā kreditoram, var pieaugt vairāk nekā divas reizes, jo soda procentu aprēķināšana apstājas brīdī, kad ir sasniegts pamatsummas apmērs. Pēc tam tiek aprēķināts līgumsods, kas vēl papildus palielinās parāda summu pat par 10% no pamatsummas. Šo visu papildus naudu aprēķins noved pie daudz lielākām parādsaistībām, ja aizdevums netiek maksāts laikā.

Ja kredītņēmējs nevēlas vai nespēj risināt neatdotā kredīta atstātās sekas – aprēķināto soda procentu un soda naudu dzēšanu, tikai pēc kuru apmaksas sākas parāda pamatsummas dzēšana, visticamāk kredītdevējs ķersies pie nākamās iespējas, lai atgūtu savu naudu – ātrā kredīta nodošanu parādu piedzinējiem un parādu piedziņai. Ātro kredītu parādu piedziņa tiek nodota sadarbības partneriem, kas pārņems saziņu ar parādnieku un sākotnēji ar brīdinājumu vēstulēm centīsies atgūt parādu. Tomēr jāatceras, ka arī parādu piedzinēji nestrādā bez maksas – kopējā parāda atmaksas summa pieaugs par summu, ko parādu atguvējs norādīs informācijā par atmaksājamo summu. Tā kā aizdevuma ņemšanas brīdī tiek slēgts līgums, kurā tiek ietverta visa nepieciešamā informācija par kredītņēmēju, parādu piedzinējam būs pieejama pietiekoši plaša informācija, lai parāda piedziņas gadījumā ar nemaksātāju sazinātos.

Lai atmaksātu kredītu, jādomā pirms aizņemšanās!

Jādomā pirms aizņemšanāsViss ir kārtībā, un nav nekas nosodāms, ja esat nonācis līdz situācijai, kad ir nepieciešams aizņemties, ja vien naudas grūtības ir pārejošas un īslaicīgas, kā arī aizņemtā nauda tiek atdota laicīgi. Tomēr, ko darīt, ja nevar atmaksāt ātros kredītus, ja pēc piešķirtajām 30 dienām nav naudas, ko samaksāt? Iespējas, kā jau jebkurā situācijā, ir vairākas, lai gan sākotnēji var šķist, ka jāmet plinti krūmos un jābāž galva smiltīs, izliekoties, ka viss ir kārtībā, cerot, ka problēmas atrisināsies pašas no sevis. Tomēr tā būtu lielākā muļķība, ko vien var izdarīt. Šis nav bērnudārzs, kur, ja tiek sabojāta kāda manta, var mēģināt izlikties, ka neko nezina, cerībā, ka audzinātājas šo faktu neuzzinās. Šī ir pieaugušo dzīve, kur par saviem lēmumiem ir jāatbild pašam, kā arī sākotnēji milzīgās un neatrisināmās problēmas ir jāmēģina atrisināt, lai tas negatīvi neietekmētu nākotni, kā arī vēl vairāk neiztukšotu jūsu maciņu.

Kredītsaistību uzņemšanās ir nopietnas saistības, kur sākotnēji tiek izvērtēta iespēja, vai vispār esat maksātspējīgs un aizdoto naudas summu būsiet spējīgs atmaksāt. Lai arī pirms aizdevuma ņemšanas jums šķiet, ka ar naudas atdošanu problēmas neradīsies, dzīve var piespēlēt dažādus pārsteigumus, kā rezultātā plānotie līdzekļi aizdevuma atgriešanai nebūs pieejami vajadzīgajā datumā. Protams, atkal prātā var ienākt doma par aizņemšanos no kāda cita, lai samaksātu pirmajam kredītdevējam. Tomēr šis risinājums visbiežāk iedzen cilvēku ļoti milzīgās problēmās, jo, ja kredītu atdošanas problēmas bija vienreiz, kur ir garantija, ka otra kredīta atmaksas dienā neradīsies atkārtotas problēmas? Šādos gadījumos, kad naudas atmaksas dienā vēl neesat gatavs atmaksāt aizdevumu, nebanku kreditori piedāvā pagarināt kredīta atmaksas termiņu – samaksājot konkrētu naudas summu aizdevējam, kredīta atmaksas termiņš tiek atlikts. Tomēr arī kreditors nodrošinās pret ļaunprātīgu šādas iespējas izmantošanu un nosaka maksimālo kredīta atmaksas termiņa atlikšanas reižu skaitu.

Kā mēs esam nonākuši līdz problēmām ar kredītiem?

Pēdējo gadu laikā kredītņēmēju skaits ir sasniedzis lielāko daudzumu, kāds jebkad ir bijis. Viss sākās ar hipotekārajiem un auto kredītiem, kad cilvēkiem bija iespēja ar banku palīdzību tikt pie sen sapņotās mājas vai mašīnas. Daļa kredītņēmēju bija apdomīgi – viņi spēja kritiski novērtēt savas vajadzības un apvienot tās ar iespējām, līdz ar ko tika iegādāti pieticīgi mājokļi vai vidējas klases automašīnas. Tomēr bija tādi, kas savas iespējas pārvērtēja un izmantoja banku piedāvātās aizņēmuma summas pēc pilnas programmas – iegādājās glaunas mājas, ne savam stāvoklim sabiedrībā atbilstošus auto, precīzāk – dzīvoja pāri saviem līdzekļiem un iespējām. Brīdī, kad sākās finanšu krīze, kad radās grūtības ar kredītu atmaksāšanu, tieši pārgalvīgie kredītņēmēji bija cietēji, jo bankas, lai atgūtu savus aizdotos naudas līdzekļus, atņēma iegādātos īpašumus, bet no kredītsaistībām kredītņēmēji netika atbrīvoti.

Pēc banku iznāciena sākās ātro kredītu vilnis – tika piedāvāti nelielas summas aizdevumi bez ķīlas vai galvotāja. Atmaksas termiņš šādiem aizdevumiem lielākoties ir 1 mēnesis, bet procentu likme iespaidīga – vidēji tie ir 8,8% mēnesī. Protams, arī šo aizdevumu izmantoja liels daudzums aizņemties gribētāju, kuru vajadzība pēc steidzamiem naudas līdzekļiem ne vienmēr bija pārdomāta un tiešām nepieciešama. Katram cilvēkam dzīvē pienāk tā saucamā melnā svītra, kad rodas kādas finansiālas problēmas, kas nekad nav plānotas un gaidītas. Ja nav regulāri veikti uzkrājumi, tad šādos brīžos ir jāmeklē palīdzība no malas – tie var būt gan draugi, gan ģimenes locekļi, kā arī, lai neviens neuzzinātu par iestājušos krīzi aizņēmēja maciņā, ātro kredītu izsniedzēji – nebanku kreditori, kas piedāvāja naudas palīdzību par jūtamu atlīdzību.

Par laimi uz doto brīdi bezatbildīgi cilvēki visbiežāk nemaz netiek līdz kredītu saņemšanai, tomēr dažkārt kreditors nepienācīgi izvērtē kredītņēmēja maksātspēju vai arī kredītņēmējs sniedz maldinošu informāciju, kā rezultātā tas tiek pie kārotā aizdevuma. Ja cilvēks ir negodīgs, viņš pat nedomā par to, kas notiek, ja nemaksā kredīta maksājumus. Viss augstāk aprakstītais noved pie lielām naudas problēmām, kas var novest pie ļoti apgrūtinātiem dzīves apstākļiem, jo pēdējais slieksnis kreditora cīņā par savu naudu, ir parādnieka iesūdzēšana tiesā. Un, ja nonāk tik tālu, tad parādniekam būs ar tiesas lēmumu jāatmaksā ne vien pamatsumma un aprēķinātie soda procenti un soda naudas, bet arī tiesas izdevumi. Ja parāda summas ir pieaugušas iespaidīgas, var tik atņemta arī dzīvesvieta vai cits īpašums, kas ir pietiekoši vērtīgs, lai nosegtu parādu. Tāpēc noteikti pirms aizņemšanās kritiski izvērtējiet savas iespējas atdot aizņemto naudu, un, ja ir kaut mazākās šaubas, meklējiet citu risinājumu vajadzīgajam kredītam. Ceram, ka devām nelielu ieskatu par to, ko darīt, ja nevar atmaksāt kredītus un kā rīkoties, ja situācija ir aizgājusi līdz parādu piedzinējiem.


Vērtējums: 5,00 no 5
Balsis: 1

1 komentārs | Komentēt

  1. Kritiķis

    Ko, ko, neko. Ja esi stulbs, tad nekas tur nepalīdzēs. Ir jāiet uz darbu, jānopelna un jāatdod. Kas tad vēl var palīdzēt? Tiešām tik stulbi jautājumi jāuzdod?

Atstāt komentāru




Kā saņemt kredītu?

Sākumā izvēlieties aizdevēju un dodieties uz tā mājas lapu, lai aizpildītu pieteikumu. Izvēlieties tik lielu ikmēneša maksājumu, lai pēc ikmēneša maksājuma veikšanas jums būtu 3/4 no jūsu ienākumiem. Izvēlieties mazāku kredīta summu - lielāka iespēja saņemt aizdevumu un mazāk jāatdod. Izpildiet aizdevuma pieteikumus no vairākiem dažādiem aizdevējiem. Pēc tam Jūs uzzināsiet, kas Jums piedāvā aizdevumu un cik tas ir izdevīgs. Aizdevuma pieteikumu aizpildīšana ir bez maksas, ja vien nav noteikta 0.01 centa maksa. Reģistrējoties tiks iegūta jūsu e-pasta adrese un vēlāk jūs varēsiet saņemt jaunāko informāciju par aizdevuma piedāvājumiem no konkrētā aizdevēja. Ja viens aizdevējs jums neaizdod, izmēģiniet citu. Parasti ir tā ka, jo augstāka ir kreīta procentu likme, jo vieglāk ir saņemt aizdevumu.

Kāpēc STARCRED aizdevumu salīdzinājums?

Ietaupi naudu uz komisijām

Jūtami ietaupās nauda

Pilnīgi bez komisijas maksas

Pilnīgi bez maksas

Izdevīgākie aizdevumu veidi

Visi aizdevumu veidi

Iepazīsties ar atsauksmēm par kredītiem

Patiesas kredītņēmēju atsauksmes